CONTACT
ADVOCAAT

mr Jiri Sopacua

Naam: Jiri Sopacua (1979)
Opleidingen: European Law School (UM), European Studies (UM)
Specialisme: Socialezekerheidsrecht, vreemdelingen- en asielrecht, Europees recht, Europees beleid, aanbestedingsrecht en bestuursrecht
Motto: “Open your mouth for the mute, for the rights of all who are destitute”

“De advocatuur, in het bijzonder de sociale kant daarvan, past bij mij. Dat ik kan opkomen voor de rechten van mensen bij wie het even tegenzit. Voeg daar complexiteit in de vorm van internationaal, Europees en nationaal recht aan toe, vervlochten in één zaak, en ik ben in mijn sas.

Vaak word ik ingeschakeld als er een acuut probleem is: rekeningen kunnen niet meer worden betaald, mensen dreigen op straat te komen staan of krijgen ten onrechte geen verblijfsvergunning. De wereld schuift dan onder iemands voeten vandaan. Dat geeft stress. Ik bewaar de rust en probeer zo snel mogelijk de basis weer op orde te krijgen voor mijn cliënt.

Het is fijn om jezelf nuttig te maken met de talenten die je hebt. Met twee voeten in de klei staan en daar helpen waar de nood het hoogst is. Ik zorg dat ik alle feiten goed op een rijtje heb, maar vanuit je hart betrokken zijn bij de zaak, dat maakt het verschil. Vanuit die betrokkenheid motiveer ik ook rechters om kritisch naar het dossier te kijken. En als het dan lukt om cliënten de ‘normale dingen’, zoals het betalen van de rekeningen of een dak boven hun hoofd, weer terug te geven, dan is dat de grootste beloning. Voor iedereen.”

Leg uw probleem aan ons voor

De advocaten en juristen van Boumans Advocaten helpen u graag! Vul de onderstaande gegevens in, druk op verzenden en de juiste medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.